Mekalister iz Beograda o ćerki Putinovog portparola

Ćerka Dmitrija Peskova, portparola ruskog lidera Vladimira Putina, bila je stažista kolege iz Francuske u Evropskom parlamentu koji pripada krajnoj desnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

23:20

Mekalister iz Beograda o ćerki Putinovog portparola
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

On nema pristup poverljivim dokumentima, izjavio je predsednik Odbora za spoljne poslove EP i izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister.

Taj slučaj, kaže Mekalister, još jednom pokazuje da očigledno postoje tesne veze između političkih krugova u Moskvi i političkih stanaka ekstremne desnice u Zapadnoj Evropi.

"Toga je bilo i ranije, to smo sada videli ponovo. Određena ruska podrška desnici, antievropskim snagama je dobro poznata", rekao je Mekalister upitan o angažmanu ćerke Peskova u EP.

Naveo je da kao predsedavajući odbora nije informisan ko radi za kog kolegu, a svakako nije obavešten ko je na stažu, te da je informaciju o stažiranju ćerke portparola predsednika Rusije dobio pre dva, tri dana.

"Svaki član Odbora za spoljne poslove ima pristup određenim dokumentima koji možda mogu da budu politički zanimljivi, ali kolega za koga je mlada dama radila nema pristup poverljivim informacijama u svakom slučaju", rekao je Mekalister na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: