Četvrtak, 22.11.2018.

13:06

Odloženo odlučivanje o oslovnom otpustu Golubovića

Sednica suda za odlučivanje o molbi Kristijana Golubovića za uslovni otpust iz zatvora odložena u Višem sudu u Beogradu za februar.

Izvor: Tanjug

Odloženo odlučivanje o oslovnom otpustu Golubovića
Ilustracija: Thinkstock

Do odlaganja je došlo na molbu Golubovićevog branioca koji je tražio da se pribavi novo mišljenje zatvorske uprave o vladanju njegovog klijenta. Golubović je ispunio prvi uslov za prevremeni otpust a to je da je izdržao dve trećine zatvorske kazne od osam godina na koju je osudjen zbog preprodaje heroina.

Puna kazna Goluboviću ističe za godinu i po dana, odnosno u aprilu 2020. godine.

Ovo je treća molba Golubovića kojom traži od suda uslovni otpust, pošto su mu prethodne dve odbijene u novembru prošle godine i u julu ove godine.

Golubović je u pritvoru, koji se uračunava u zatvorsku kaznu, proveo tri i po godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, tokom koje je učestvovao u rijaliti programima.

Nakon što je pravosnažno osuđen u novembru 2014. godine, još godinu i po dana je uspevao da odlaže izdržavanje kazne u zatvoru zbog rodjenja deteta i ugovora sa rijaliti programima.

Peta molba za odlaganje izvršenja kazna je odbijena i on je otišao u zatvor u martu 2016. godine.

Golubović je poznat i kao jedan od retkih preživelih iz dokumentarnog filma "vidimo se u čitulji" koji je snimljen početkom 90-tih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: