Završena sednica Saveta, "Vučić službama dao zadatke"

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost završena je nakon skoro dva sata. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić obratio se medijima nakon sednice.

Izvor: B92, Beta

Subota, 04.08.2018.

10:31

Završena sednica Saveta,
screenshot/Tanjug

Kako je rekao, analizirana je političko-bezbednosna situacija, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i obaveštajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbednosta situacija u našem i širem regionu.

Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke, a da je predsednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke.

On je naveo da su bezbednosne službe dobile svoje zadatke, posebno za sprečavanje "agenturnog delovanja" pojedinih političara i sveštenika.

“Danas smo razgovarali o činjenici da se 1930 dana ne sprovodi dogovor o ZSO. Velika je sramota što danas u Srbiji moramo da govorimo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju sporazuma od strane Prištine”, rekao je Đurić.

On je naveo da je situacija takva i jer su pojedini Srbi “optuživali sopstvenu državu da planira zločine protiv sopstvenog naroda, da planira nekakve scenarije”.

“Pozicija Srbije je oslabljena i sistematski je slabljena lažima, izmišljotinama”, rekao je Đutić.

On je dodao da će Srbi sa Kosova i Metohije da poslušaju ape li savet koji su dobili od predsednika.

“Mi ćemo, kada je reč o Srbima na KiM, da ostanemo, mirni i pribrani, nećemo nasedati n abilo kakve provokacije, nastavićemo da štitimo mir”, rekao je on.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na Kosovu i Metohiji, trajala je nešto više od dva sata.

Predsednik Srbije je u pismu građanima Kosova Srbe pozvao na smirenost i nereagovanje na eventualne provokacije koje bi mogle biti iskorišćene kao povod uza neku unilateralnu akciju Prištine.

Poručio im je da Oluje na Kosovu neće biti i da je Srbija spremna da ih zaštiti u slučaju potrebe, odnosno da će političkim metodama obezbediti njihovu sigurnost i budućnost na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: