Stojković: Novi zakoni na Kosovu - država na mala vrata

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2004.

14:51

Default images

Ministar pravde u Vladi Srbije Zoran Stojković izjavio je u utorak za FoNet da primena novog Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku na Kosovu i Metohiji govori o politici, kojom se "na mala vrata" pokrajini daju ingerencije države. "Nije me iznenadila vest o primenjivanju Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku na Kosovu i Metohiji, naročito posle 17. marta i izjave šefa UNMIK Harija Holkerija da je spaljeno samo par crkava u pokrajini", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, umesto da se bave onim poslom koji je predviđen Rezolucijom 1244 SB UN "i da obezbede miran život, sigurnost i slobodu kretanja manjinama", UNMIK uvodi u primenu sistemske zakone. "Uvode se sistemski zakoni. Međutim, ne obavljajući posao koji im je poveren i zbog koga se nalaze na Kosovu, na ovaj način međunarodne organizacije pokušavaju da prebacivanjem državnih ingerencija, Kosovo i Metohiju zaokruže isto kao državu i na taj način preduprede pitanje određivanja konačnog statusa pokrajine", precizirao je ministar pravde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: