U Novom Sadu ubijen Marko Markuš / FOTO

U Novom Sadu je u petak uveče ubijen Marko Markuš (29) u pucnjavi koja se dogodila kod hotela Sajam, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

22:08

U Novom Sadu ubijen Marko Markuš / FOTO
Foto: Freeimages.com

Kako nezvanično saznajemo, lekari u Urgentnom centru su pokušali da reanimiraju, ali je podlegao povredama.

Markuš se peške vraćao sa treninga kada je upucan kod hotela Sajam.

Markuš koji je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi. Za to krivično delo pravnosnažno je oslobođen početkom ove godine.

U presudi, po kojoj je Markuš prvobitno osuđen na pet godina, navedeno je Milutinovića ubo nožem u leđa.

Marko Markuš je inače sin bivšeg visokog funkcionera novosadske policije, a protiv njega se pred Višim sudom vodio još jedan postupak, za nanošenje teških telesnih povreda. Taj incident se dogodio 2014. godine u novosadskoj ulici Laze Telečkog i suđenje treba da počne sredinom marta. Optužen je da je prebio Aleksandra Kovačevića zvanog Dizel i da mu je u tuči slomio vilicu.

Markuš je inače bio poznat i po napadima na policajce, pošto je 2006. godine osuđen zbog napada na policajca, sumnjičen je i za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme 2008. godine.

On je bio optužen i da je ispred nekadašnjeg kluba "Killy" ranio Radeta Ašćerića 2007. godine, kao i da je godinu dan pre toga ranio dvojicu momaka u "Crvenoj kafani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: