Vučić: Ništa posebno ne mislim o 5. oktobru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

15:30

Vučić: Ništa posebno ne mislim o 5. oktobru
Tanjug

"Ja bih to nekom drugom ostavio. Imalo je to i dobrih i loših strana. Dobro je što je Srbija mogla da vidi svet i svet da vidi Srbiju i što smo počeli da se otvaramo. Da ne ulazimo u to čije su zasluge bile za zatvaranje. Ono što je bilo loše je što je to bo trenutak početka pljačkaške privatizacije u istoriji Srbiji i dolazak tajkuna koji su razorili fabrike", rekao je Vučić novinarima u Rumi.

On je dodao da stvari "nisu crno-bele".

"Meni smeta što neki pokušavaju da sakriju šta se dešavalo. Ni danas ne može da se vidi ni na RTS, a kamoli negde drugde kako je linčovan Dragoljub Milanović zato što je neko pokušao da sakrije i to naličje tog događaja, kao što treba da se pokažu stvari koje su bile dobre", naveo je on.

Vučić je rekao da ništa posebno ne misli o 5. oktobru.

"A to što se neki utrkuju da o nečemu govore, to pitajte njih", kazao je on.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je 5. oktobar jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Srbije, ali i da ga građani pamte kao simbol izneverenih nada i izdanih očekivanja. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je za današnje izdanje lista Danas danas rekla da je 5. oktobar zabeležen i kao dan kada su građani raskrstili s režimom Slobodana Miloševića koji je, kako je ocenila, toliko unazadio Srbiju da se posledice osećaju i danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: