Rasmusen: Putin pobeđuje, EU da se ne suprotstavlja SAD

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen smatra da EU treba da se pomiri sa sankcijama SAD Rusiji i da ih prihvati u ime "transatlantskog jedinstva".

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

08:39

Rasmusen: Putin pobeđuje, EU da se ne suprotstavlja SAD
Getty images

Po mišljenju Rasmusena, koji je sada savetnik predsednika Ukrajine, cilj Rusije je navodno razjedinjavanje Zapada i pobeda u novom "hladnom ratu".

Pokušavajući da dokaže svoju tačku gledišta, bivši državni sekretar NATO-a izvodi zaključak da Rusija treba da plati "višu cenu" nego za vreme prvog talasa uvođenja sankcija.

Bivši državni sekretar NATO-a plaši se reakcija Brisela koji se, neočekivano, ne slaže u potpunosti sa novim američkim paketom sankcija Rusiji koji dotiče i energetske interese Evrope. Rasmusen smatra da to govori o "pobedi Vladimira Putina" i poziva Evropu da se ne suprotstavlja SAD, navedeno je u njegovoj izjavi za "Fajnenšel tajms", koju je preneo Sputnjik.

Ranije je objavljeno da se Brisel protivi novim američkim sankcijama Rusiji, koje su već odobrili Senat i Kongres i zapretio da će uvesti recipročne mere na ove akcije, između ostalog, tako što će ograničiti pristup kompanijama iz SAD da koriste kredite evropskih banaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: