Ponedeljak, 24.07.2017.

07:52

CG: Uhapšeni Poljak priznao da je podmetnuo požar

Poljski državljanin W. O. K. (19) priznao je da je izazvao vatru u hercegnovskom izletištu Žanjic, na Luštici, javio je Radio Jadran.

Izvor: Tanjug

CG: Uhapšeni Poljak priznao da je podmetnuo požar
Požar u Crnoj Gori, arhiva, Tanjug

Njega su juče priveli službenici CB Herceg Novi i saslušan je tokom noći kod osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom. Utvrđeno je da je ovaj Poljak podmetnuo požar na Žanjicu i zadržan je do daljeg u pritvoru. Očekuje se i zvanično saopštenje Uprave policije Crne Gore.

Na plaži Žanjice na poluostrvu Luštica, u nedelju buknuo požar na svega 20 metara od plaže. Turisti prijavili mladića koji istrčava iz zapaljene šume, a policiju je ubrzo uhapsila turistu iz Poljske.

Taj požar je ubrzo lokalizovan uz pomoć avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Crnogorski mediji inače danas izveštavaju da su požari, koji danima bukte u toj zemlji, stavljeni pod kontrolu, osim u opštini Cetinje u Katunskoj nahiji - Lastvi, Čevskoj i na Donjoj Markovini.

U Podgorici je aktivan požar u Orasima, ali je pod kontrolom, a u opštini Danilovgrad aktvan je požar u Zagaraču, ali je i on pod kontrolom.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a, ekipe Službe zaštite i spasavanja obilaze teren i pomažu meštanima u gašenju požara, prenela je RTCG.

Požar manjeg inteziteta u Rvašima je brzo lokalizovan, ali ekipa Službe zaštite i spašavanja i dalje obilazi taj teren. Aktivna su i dva požara u Cucama, u mestima Donja Zaljud i Bata Cucka - precizirano je u saopštenju.

U opštinama Nikšić, Ulcinj, Budva i Kotor nema aktivnih požara.

U opštini Bar aktivni su požari u mestima Murići, Ostros i Vladimir. Požari su trenutno pod kontrolom.

U opštini Tivat aktivni su požari u Solilima i Đuraševićima, ali su pod kontrolom.

U opštini Herceg Novi aktivni su požari u mestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni Brijeg, Sitnica i Bjelotina.

Ukrajinski avion antonov je tokom prethodnog dana delovao u Donjoj Markovini, Gornjem Zagaraču i Lastvi Čevskoj. Švajcarski helikopter super puma je tokom prethodnog dana bio operativan na području Luštice.

Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su prethodnog dana delovala na Žanjicama i požar je lokalizovan.

Bugarski helikopter je tokom prethodnog dana bio aktivan na teritoriji opštine Bar, u mestu Murići i selu Besa, kao i na teritoriji opštine Podgorica, u mestima Orasi i Goljemadi.

Dva izraelska vazduhoplova tipa er traktor su prethodnog dana napustila Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: