Polomljena kvaka: Nova dimenzija sukoba u AKB

Sukob u Advokatskoj komori Beograda dobio je novu dimenziju. Posle neuspešne primopredaje dužnosti, novo rukovodstvo ušlo je u prostorije Komore.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2017.

17:56

Polomljena kvaka: Nova dimenzija sukoba u AKB

Staro rukovodstvo ne namerava da im prepusti Komoru i najavljuje da će svoju izbornu skupštinu održati 10.juna.

Polomljena kvaka na vratima Advokatske komore Beograda. U samoj komori, u dve zasebne prostorije dve grupe advokata.

Jedna koja je izbore održala 13. maja i izabrala Jugoslava Tintora na čelu i druga koja je izbore za komoru zakazala za 10. jun na čelu sa Slobodanom Šoškićem.

"Ono što je važno je da su u Advokatskoj komori ponovo advokati, da nema fizičkog obezbeđenja i nema privatnih policija. Ono što je važno da su ovde sada kolege čija je ovo kuća", kaže Jugoslav Tintor iz AKB.

"Ako mi je istekao mandat, ako sam nezakonito tu gde jesam u celoj torti ili polovini torte onda neka se obrate sudu, pa jednog nevaljalog predsednika kome je istekao mandat izjure iz komore a ne da dolaze oni i da uzimaju pravdu u svoje ruke", ističe Slobodan Šoškić iz AKB.

Advokati na čelu sa Jugoslavom Tintorom navode da im je vrata komore otvorilo privatno obezbeđenje na zahtev policije.

"Ostajemo ovde i nadamo se da će i bivše rukovodstvo shvatiti da je preuzimanje dužnosti neminovost. Tražili smo primopredaju pečata i oni su to onako izričito odbili bez navođenja neke argumentacije za to zato što neće da napuste funkcije", kaže Tintor.

Druga strana međutim tvrdi da se iza advokatskog sukoba kriju neki drugi razlozi i da je problem što državni organi ne reaguju.

"Ko je umešan u sve ovo? Umešani su ljudi iz državni struktura, privrednih najverovatniej, bezbednosnih nejvarovatnije".

Imate li dokaze za teške reči?

"Zato kažem najverovatnije jer nemam dokaze ali imam indicije", navodi Šoškić.

Nijedna od dve strane nije izgleda spremna da popusti. Rešenje višegodišnje sukoba u koji se nekoliko puta uključivao sud svojim odlukama nije na pomolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: