Amerikanci poslali Sarajevu 24 "hamvija"

Oružžanim snagama Bosne i Hercegovine su u kasarni Rajlovac uručena 24 višenamenska vozila "hamvi", kao donacija vlade SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

22:33

Amerikanci poslali Sarajevu 24
Thinkstock

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš zahvalila je na donaciji ističući da donirana vozila predstavljaju platformu za nadogradnju sredstava zaštite snaga, operacija izviđanja i taktično-ofanzivne operacije, javila je Fena.

"Ova vozila će u značajnoj meri unaprediti sposobnost Oružanih snaga BiH - rekla je Pendeš i dodala da će BiH biti još spremnija za doprinos izvršenju konkretnih zadataka i celokupne misije OSBiH.

Kazala je da će ova donacija pružiti i više mogućnosti u projektima regionalne saradnje i naposletku učvrstiti poziciju BiH kao odgovornog partnera u operacijma podrške miru.

Američka ambasadorka u BiH Morin Kormak izjavila je da donirana vozila neće uvesti BiH u NATO preko noći niti će sprečiti da se u budućnosti dešavaju prirodne nesreće, ali održavaju posvećenost njene zemlje Bosni i Hercegovini na putu evroatlantskih integracija.

Naglasila je da će ta vozila osigurati da, u slučaju prirodnih nesreća, Oružane snage BiH imaju kapacitet za još bržu i efikasniju reakciju nego u prošlosti.

Vrednost donacije je oko 3,5 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: