Mogerinijeva: Ivanov da povuče odluku o Zaevu

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini pozvala je predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za sastav vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2017.

19:16

Mogerinijeva: Ivanov da povuče odluku o Zaevu
Foto: Tanjug

Ona je pozvala Ivanova da povuče odluku u interesu svih građana, kao i da u skladu s ustavom, kako je rekla, poveri mandat kandidatu partije koja ima većinu u parlamentu.

"Demokratska pravila predviđaju poštovanje volje većine i pozivamo predsednika Đorđa Ivanova da preispita svoju odluku o dodeljivanju mandata za formiranje vlade", izjavila je u Skoplju Mogerinijeva.

Ona je dodala da EU želi da ukaže, kao prijatelj Makedonije, na radnje koje predstavljaju, po njihovom mišljenju, ozbiljno kršenje demokratskih principa i demokratskog duha ustava Makedonije.

Kako je javio izveštač Tanjuga, Mogerinijeva je poručila da poziva predsednika Makedonije da razmisli o svojoj odluci o dodeljivanju mandata.

Mogerinijeva se prethodno danas sastala salidedorom VMRNO-DPMNE i bivšim premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim, kao i sa liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranom Zaevom.

Pročitajte još:

Zaev sa Mogerinijevom: Ivanov da preispita odluku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: