Četvrtak, 23.02.2017.

01:00

Sutra sunčano i toplo, u petak i subotu kiša

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo.

Izvor: Beta

Sutra sunčano i toplo, u petak i subotu kiša
Foto: Gettyimages

U petak posle podne i u subotu se na zapadu i jugozapadu zemlje očekuje 20 do 30 milimetara padavina, a u planinskim predelima 10 do 20 centimetara snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sutra ujutru će po kotlinama biti slab mraz i kratkotrajna magla, a vetar će slab i umeren, južni i jugozapadni.

Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo, s najnižom temperaturom od minus dva do osam stepeni, a najvišom dnevnom od 15 do 19 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće osam, najviša 19 stepeni. Duvaće slab vetar, južni i jugozapadni.

U petak pre podne u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, ali se posle podne očekuje naoblačenje s kišom i pad temperature. Uveče i tokom noći očekuje se pojačanje padavina, a u planinskim predelima sneg.

Za subotu meteorolozi predvidjaju oblačno i osetno hladnije, mestimično s kišom, na planinama sneg i stvaranje snežnog pokrivača. Ujutro je sneg moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, a posle podne će doći do smanjenja padavina. Na severu zemlje padavine će prestati posle podne, a tokom noći i u ostalim krajevima zemlje.

Ukupna količina padavina na zapadu i jugozapadu biće od 20 do 30 milimetara, u ostalim krajevima od pet do 20.

U nedelju se očekuje razvedravanje i malo toplije vreme. U ponedeljak, utorak i sredu pretežno sunčano i toplo, u sredu uveče ponovo naoblačenje s kišom i pad temperature. U četvrtak, 2. marta, će biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom.

Beogradu se u istom periodu očekuje slično vreme, a u petak popodne i subotu se očekuje 10 do 15 milimetara padavina.

Biometeorološka situacija može uticati relativno povolјno na hronično obolele osobe, izuzev kardiovaskularnih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: