Šešelj: Rezultati falsifikovani, organizovati nove izbore

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da su rezultati izbora falsifikovani, kako bi se "veštački namakao cenzus" koaliciijama SDS-LDP-LSV i Dveri-DSS.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

13:02

Šešelj: Rezultati falsifikovani, organizovati nove izbore
Foto: Tanjug

Šešelj je na pres konferenciji rekao da to dovodi u pitanje legitimitet budućeg parlamenta i da zato treba izmeniti izborno zakonodavstvo i onda, hitno, održati nove parlamentarne izbore.

"Ovih nedelju dana ne pamti srpska politička istorija. Imali smo raznih kršenja izbornog zakonodavstva i Ustava, i u vreme Obrenovića, i Karađorđevića, u vreme komunizma nismo imali, a od kada je obnovljen višepartijski sistem nema presedana poput ovog", rekao je Šešelj.

Za to je, tvrdi Ssešelj, odgovoran ambasador SAD Kajl Skat, koji je u izbornoj noći bio u sedištu DS, a potom je, navodi, intervenisao u Republičkoj izbornoj komisiji i Republičkom zavodu za statistiku.

"Zato ovi izbori imaju krupnu falinku i zato se moraju održati novi. SRS je trenutno usamljena u ovom stanovištu, ali mi smo narodu navikli da govorimo uvek istinu i niko nas u tome ne može pokolebati", rekao je Šešelj.

Najavio je da će se radikali u parlamentu zalagati za izmene izbornog zakonodavstva, pa da se onda ide na nove izbore.

Šešelj je demantovao tvrdnje da su pristalice SRS glasale juče za SNS, a lošiji izborni rezultat radikala na ponovljenim izborima tumači nezainteresovanošću članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: