Razneo se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra

Nepoznati muškarac razneo se bombom u poslastičarnici "Petković" u centru Beograda, na uglu ulica Ilije Garašanina i Takovske, oko 12.30h.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2016.

13:01

Razneo se bombom u poslastičarnici bivšeg ministra
Foto: E-Stock/D. Goll

Kako je saopštio MUP nepoznati muškarac je ušao u poslastičarnicu i aktivirao ručnu bombu u 12.38h. Na licu mesta su ekipe hitne pomoći i policije. Nema drugih povređenih.

Reč o poznatoj poslastičarnici koja je u vlasništvu bivšeg ministra kulture i savetnika premijera za kulturu, sada predsednika Zajednice muzeja nauke i tehnike Bratislava Petkovića.

Bivši ministar živi u zgradi u blizini.

Policija je saopštila da nije u pitanju teroristički akt.
Foto: E-Stock/D. Goll
U neposrednoj blizini se nalaze još i banka, dve pekare, mesara, nekoliko lokala sa brzom hranom, apoteka, kao i Palilulska pijaca. Saobraćaj na prometnoj raskrsnici dveju ulica bio je blokiran.

Kako nam je rečeno u Petoj beogradskoj gimnaziji i Pravno-poslovnoj školi, koje se nalaze u blizini, niko od đaka nije bio ugrožen.
Foto: B92
Kako prenosi RTS, muškarac je ušao u poslastičarnicu, pokazao bombu, isterao sve napolje i zatim aktivirao eksplozivnu napravu.

Stakla na poslastičarnici nisu popucala od detonacije, a nezvanično se saznaje da je muškarac legao na bombu pre eksplozije.

Policija vrši uviđaj, a na mestu nesreće su forenzičke ekipe i načelnik beogradske policije. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: