Pajtić dobio poziv za saslušanje

Predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću uručen je poziv za saslušanje zbog afere “prisluškivanje“, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

14:52

Default images
foto: Tanjug

"Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, nakon povratka iz Brisela, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja. Ali promeniće se i ova vlast, kao i svaka. Kad tad će odgovarati", naveo ja Pajtić u pisanoj izjavi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prethodno je saopštio da je počela istraga o aferi prisluškivanje i potvrdio da je saslušan direktor EMS Nikola Petrović.

"Zvanične komentare o toj istrazi ne mogu da dajem", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu i dodao da će na saslušanje i poligraf biti pozvano još nekoliko osoba.

Sajt Teleprompter objavio je krajem septembra transkript razgovora predsednika Demorkatske stranke Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP, u kome se pominje da je Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezbednosno-informativna agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: