Sreda, 20.05.2009.

09:57

Podsećanje na žrtve bombardovanja

Dragan Đilas položio je venac na spomenik pacijentima KBC "Dragiša Mišović" i vojnicima Gardijske brigade VJ poginulim u NATO bombardovanju pre deset godina.

Izvor: B92

Default images

Podsećajući da je u napadu na taj klinički centar, 20. maja 1999. godine, poginulo sedam vojnika i tri pacijenta, Đilas je istakao da će gradska uprava nastaviti da pomaže udruženje porodica nastradalih i da čuva uspomenu na njihovu žrtvu.

"Mi danas živimo u vreme kada Srbija pokušava da postane deo EU, da obnovi i poboljša odnose sa SAD. To radimo zbog boljeg života generacije koja dolazi, ali obaveza je svih nas koji smo bili svedoci ovih događaja da te nove generacije i pamte ono što je Srbiji učinjeno pre 10 godina, pre svega zbog više od 2000 poginulih, zbog velikih razaranja i zbog svega tada učinjeno našoj zemlji", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: