Nema tampon zone, ginu UKR vojnici

Ukrajina je saopštila da su, dan posle potpisivanja Memoranduma o sprovođenju režima prekida vatre, dva njihova vojnika poginula u sukobima kod Donjecka.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

13:05

Default images

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisjenko je naveo da je osam pripadnika ukrajinskih oružanih snaga ranjeno u poslednja 24 sata, ne navodeći detalje.

Prema podacima UN, skoro 2.900 ljudi je poginulo od izbijanja sukoba u aprilu.

Agencija AFP je prenela da oko aerodroma u Donjecku odjekuju eksplozije i to u danu kada bi ukrajinske i proruske snage, prema sporazumu iz Minska, trebalo da se povuku i naprave tampon zonu.

U Minsku su članice Kontakt grupe za Ukrajinu potpisale Memorandum o sprovođenju režima prekida vatre u istočnoj Ukrajini, kojim će između ukrajinskih i proruskih snaga biti uspostavljena tampon zona od 30 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: