Policajci i demonstranti zajedno

Ukrajinski policajci i proruski aktivisti nalaze se zajedno u sedištu policije u Gorlovki pošto su napravili svojevrstan dogovor o kohabitaciji, javlja BBC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

21:05

Default images

U Gorlovki je jutros došlo do sukoba između policijskih snaga i nekoliko stotina proruskih demonstranata koji su pokušali da istaknu rusku zastavu na ulazu u zgradu policije, nakon čega je policija na njih otvorila vatru.

U međuvremenu se situacija smirila, i BBC prenosi da su policajci i demonstranti postigli dogovor koji omogućuje policiji da nesmetano nastavi sa radom.

Sedište policije u gradu Gorlovka na istoku Ukrajine potpuno je pod kontrolom proruskih demonstranata, a mnogi policajci su dali svoju podršku samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

Gorlovka je grad sa nešto više od 250.000 stanovnika.

Podsetimo, v.d. predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov potpisao je ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba.

Evropska unija traži od Rusije da odmah povuče trupe sa ukrajinske granice i prestane sa destabilizacijom Ukrajine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin telefonirao američkom predsedniku Baraku Obami i apelovao na njega da spreči krvoproliće u Ukrajini. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: