Gavrić ponovo ostao bez azila

Vlasti Južne Afrike odbile su po drugi put zahtev za politički azil Dobrosavu Gavriću, osuđenom na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića - Arkana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.12.2012.

23:09

Default images

Ministarstvo pravde Srbije je prošle godine zatražilo izručenje Gavrića koji je u Južnoj Africi uhapšen zbog posedovanja droge.

Kako prenose "Novosti", sudije iz Južne Afrike su navele da Gavrić nije "odgovarajući kandidat" za azil.

Pred tamošnjim sudom protiv njega će se nastaviti postupak zbog falsifikovanja dokumenata i ilegalnog ulaska u Južnu Afriku, posle čega će biti doneta odluka o izručenju Srbiji.

Gavrić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora kao neposredni izvršilac ubistva Ražnatovića, 15. januara 2000. godine u beogradskom Hotelu Interkontinental, kada su ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić. Bio je u bekstvu od 2003. godine, kada je pušten da se brani sa slobode.

Gavrić je ranije u intervjuu za južnoafrički nedeljnik "Mejl end Gardijan" rekao da strahuje da će biti ubijen ukoliko se vrati u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: