Tramp: Snažna podrška Severnoj Makedoniji na putu u NATO

Američki predsednik Donald Tramp čestitao je predsedniku i građanima Severne Makedonije Dan državnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

18:22

Tramp: Snažna podrška Severnoj Makedoniji na putu u NATO
Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH / POOL

On je potvrdio da SAD snažno podržavaju Severnu Makedoniju na putu u NATO.

"Sa nestrpljenjem očekujem da produžimo našu saradnju na unapređenju mira, prosperiteta i stabilnosti u regionu", napisao je Tramp u čestitki povodom 8. septembra, koju je danas objavio kabinet Pendrovskog.

Tramp je predsedniku i građanima Severne Makedonije čestitao i na kontuniranom sprovođenju, kako ga je nazvao, istorijskog Dogovora iz Prespe, koji donosi veću bezbednost i prosperitet građanima Severne Makedonije.

"Posvećenost vaše zemlja demokratskim principima, vladavini prava i odgovornosti vlade su za pohvalu", poručio je predsednik SAD u čestitiki.

Čestitke povodom 8. septembra predsedniku Severne Makedonije Stevi Pendarovskom, kako je saopšteno, uputili su i predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, šefovi država članica EU, kao i iz regiona i susedstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: