Sreda, 04.08.2021.

08:50

Haos kod Trogira, sagorelo 1.600 hektara zemlje VIDEO

Požar u Segetu Gornjem kod Trogira ulazi u treći dan, još je aktivan na nepristupačnim delovima terena.

Izvor: Tanjug

Haos kod Trogira, sagorelo 1.600 hektara zemlje VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ macor

Do jutros je u njemu izgorelo oko 1.600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, rečeno je u vatrogasnoj službi u Splitu.

Rano jutros u gašenje najvećeg požara na obali u poslednje četiri godine uključila su se i dva kanadera, prenosi agencija Hina. Tokom noći na terenu je bilo 106 vatrogasaca sa 37 vozila.

U vatrogasnoj službi je rečeno da se ne zna kako će se dalje odvijati požar jer vetar stalno menja smjer i nije moguće predvideti razvoj situacije.

Vatra za sada ne ugrožava ljude i objekte, a procenjuje se da, iako je izgorela velika površina, materijalna šteta od požara neće biti velika jer je uglavnom reč o teško pristupačnom i nenaseljenom terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: