RTS:Žalimo zbog Nikolićevih pretnji

Kolegijum RTS-a ocenio da je Tomislav Nikolić u emisiji "Reč na reč" zloupotrebio pristojnost "iznoseći niz optužbi, pretnji i neistina" o radu javnog servisa.

Info

Izvor: FoNet, Blic

Utorak, 15.05.2012.

09:00

Default images

"Netačna je izjava kandidata Nikolića da je u našem programu vređan, napadan i dovođen u neravnopravan položaj prema drugim kandidatima", objašnjava se u jučerašnjem saopštenju Kolegijuma i napominje da je od svih stranaka i kandidata traženo da njihovi spotovi ispunjavaju zakonske odredbe.

Kolegijum sa dubokim žaljenjem, ali bez ikakvog straha, prima Nikolićevu pretnju izrečenu u emisiji "Reč na reč" u nedelju uveče, da će, ukoliko bude izabran za predsednika, upadati u javni servis i davati naloge kako će se uređivati i voditi program RTS.

"Slobodni smo da, sasvim učtivo, kandidatu ukažemo na izvesno neslaganje između takvih pretnji i srpskog i evropskog medijskog zakonodavstva", naglašava Kolegijum RTS u saopštenju objavljenom u vestima Prvog programa Radio Beograda.

Ocene međunarodnih posmatrača, domaćih institucija i stručnjaka, dodaje se u saopštenju, ukazuju na profesionalan rad RTS, striktno vođenje računa o ravnopravnom tretmanu kandidata i jednakom broju gostovanja u emisijama.

Kolegijum naglašava da je RTS, protivno Nikolićevim tvrdnjama, sedam godina za redom, većinskom voljom građana, ubedljivo najgledanija srpska televizija, sa najvećim poverenjem gledališta, i danas proizvodi program s najmanjim finansijskim sredstvima od svog postanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: