I nemačku hemiju čeka niži rast

Nemačka hemijska industrija zabeležiće u 2014. rast od svega jedan odsto, prognozira Asocijacija nemačke hemijske industrije (VCI).

Svet

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

12:24

Default images

To udruženje je u prethodnoj prognozi računalo na rast od 1,5 odsto u odnosu na prošlu godinu.

VCI u saopštenju objašnjava da je prognozu snizio zbog pada narudžbi industrijskih klijenata i slabije tražnje sa inostranih tržišta u drugom tromesečju, preneo je Rojters.

Ova asocijacija, koja objedinjuje treći po veličini industrijski sektor u Nemačkoj, ubuduće računa na godišnji rast prihoda hemijskih kompanija, sa sedištem u Nemačkoj, od jedan odsto, na 192,5 milijardi evra.

Što se tiče obima proizvodnje, očekuje se porast od 1,5 odsto, uz pad cena od jedan odsto umesto povećanja od dva procenta u obimu proizvodnje i sniženja cena od 0,5 odsto, kako je prvobitno najavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: