FIAT otpušta 20% menadžera u Evropi

Italijanski proizvođač automobila FIAT, koji kontroliše američku kompaniju "Krajsler", planira da smanji broj menadžera u Evropi za 20 odsto.

Svet

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

10:58

Default images

Ova odluka usledila je u okviru programa za kresanje operativnih troškova, izjavio je za agenciju Blumberg jedan dobro obavešteni izvor.

Kompanija će ukinuti 110 od 550 menadžerskih pozicija u Evropi u sektoru marki za široko tržište, uključujući "fijat", "alfa romeo" i "lančija", rekao je taj izvor.

Oko 100 radnih mesta biće eliminisano u Italiji gde je zaposleno najviše menadžera, a otpuštanja su otpočela u junu, ukazao je izvor, ali je portparol FIATA odbio da komentariše tu informaciju.

FIAT, koji je pod pritiskom političara i sindikata da investira u Italiji, saopštio je da neće napustiti domaće tržište, uprkos tome što ove godine očekuje gibitak od 700 miliona evra (907 miliiona dolara) u Evropi.

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione treba da se u subotu u Rimu sastane s premijerom Italije Mariom Montijem radi razgovora o planovima kompanije.

FIAT je privremeno obustavio nove investicije u Italiji, ove godine smanjuje ulaganja u Evropi za 500 miliona evra i odlaže lansiranje novih modela.

Markione je rekao da ne očekuje oporavak prodaje u Evropi u najboljem slučaju pre 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: