Svet

Utorak, 14.10.2008.

12:16

Fijat: Jeftin automobil iz Srbije?

Italijanska grupa Fijat predstaviće 2010. godine novi model automobila po niskoj ceni, po ugledu na najjeftiniji automobil na svetu, indijski "nano".

Izvor: B92, Beta

Default images

"Mi ćemo predstaviti kroz 24 meseca, 2010. godine, naš automobil po niskoj ceni. Krenuće se potpuno od nule u kreiranju nove marke sa distributivnom mrežom. Automobil neće biti marke 'fijat'", rekao je predsednik Fijata Serđo Markione.

Predsednik Fijata je rekao da će se automobil proizvoditi van Italije, "u Srbiji ili druge", gde italijanska kompanija ima postrojenja.

Odluka o tome će gde će se proizvoditi biće doneta u narednih šest meseci, dodao je Markione.

"Oblast jeftinih automobila je izazov koji Fijat ne može da izbegne", rekao je on i dodao da je potrebno kreirati zasebnu marku kako se ne bi nanela šteta ugledu koji je Fijat proteklih godina stekao zbog kvaliteta.

Markione nije naveo detalje o budućem modelu automobila niti koliko će koštati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Aktuelno

Koliko košta izgradnja montažne kuće?

Popularnost montažnih kuća poslednjih decenija kontinuirano raste, i za to postoji više razloga. Dug vek trajanja, brzina izgradnje, prirodni materijali i energetska efikasnost – samo su neki od njih.

16:15

9.5.2024.

1 d

Podeli: