Svet 1

11.05.2024.

11:25

Preminuo jedan od najbogatijih ljudi: Pionir u oblasti finansija i matematike

Džim Simons, suosnivač Simonsove fondacije i pionir u oblasti finansija i matematike, preminuo je u petak u 86. godini u Njujorku, potvrdila je njegova fondacija.

Izvor: B92.net

Preminuo jedan od najbogatijih ljudi: Pionir u oblasti finansija i matematike
Wikipedia/Gert-Martin Greuel/CC BY-SA 2.0 de

Podeli:

Simons, poznat po svom doprinosu kvantitativnom ulaganju, bio je pionir u svetu finansija 1980-ih.

Koristio je najsavremeniju tehnologiju i veštačku inteligenciju da bi napravio revoluciju u trgovanju i postigao superiorne rezultate na tržištu.

Osim njegovih dostignuća u finansijama, Simonsova matematička otkrića utrla su put za značajan napredak u raznim drugim oblastima, pre nego što je odlučio da svoju pažnju usmeri na filantropiju, prenosi Teletrejder.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

16 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

14 h

Podeli: