Tužili poznatu kompaniju zbog tona mrtve ribe u reci

Direktor francuske ribarske federacije podneo je žalbu protiv kompanije Nestle, nakon što su hiljade riba pronađene mrtve u reci na severoistoku Francuske.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.08.2020.

09:10

Tužili poznatu kompaniju zbog tona mrtve ribe u reci
Foto: Epa, Laurent Gillieron

Nekoliko tona mrtve ribe pronađeno je tokom prošlog vikenda u reci En, blizu fabrike Nestle, javlja BBC.

One su uginule zbog smanjenja nivoa kiseonika u vodi, saopštila je u utorak lokalna prefektura. Sprovode se testovi kako bi se utvrdilo poreklo zagađenja. Mrtva riba pronađena je u blizini Šaleranža, 50 kilometar od Remsa, navodi se u saopštenju prefekture.

"Podneli smo žalbu protiv Nestle Frans zbog zagađenja i kršenja člana 432.2 ekološkog kodeksa", rekao je Misel Adam, predsednik Ribarske federacije Arden.

Fabrika Nestle u Šaleranžu, koja proizvodi mleko u prahu, potvrdila je da je u nedelju uveče došlo do "povremenog i nenamernog izlivanja otpadnih voda bez prisustva hemikalija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: