Politika 14

30.04.2024.

10:26

Završena sednica SNS: Vučević otkrio nove ministre

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) završena je u sedištu stranke na Novom Beogradu. Po završetku sednice medijima se obratio Miloš Vučević i otkrio predlog za sastav nove Vlade.

Izvor: B92.net

Završena sednica SNS: Vučević otkrio nove ministre
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Podeli:

"Na sednici smo odlučivali o nekoliko tema, ali najvažnija je sigurno pitanje kandidata za novu Vladu. Ja predsednici Skupštine gospođi Brnabić podnosim zahtev za zakazivanje sednice Skupštine Srbije za sutra, 1. maj, gde ću predstaviti plan rada Vlade Republike Srbije u narednom mandatu i sastav Vlade i nakon toga da krene planirana rasparava", rekao je on.

Među ministrima na spisku predloga nove Vlade našli su se Siniša Mali, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Irena Vujović, Aleksandar Martinović, Goran Vesić, Dubravka Đedović handanović, Maja Popović, Jelena Žarić Kovačević, Tomislav Žigmanov...

Detaljan spisak možete pogledati OVDE.

"Verujem da ovaj kabinet koji sam sad predstavio da će biti dostojan svih zadataka koji su pred nama. Čekaju nas dva dinamična dana u Skupštini Srbije."

Na predsedništvu smo odlučili da mandatar za pokrajinsku Vladu bude Maja Gojković. Ona je dobila mandat za sastav pokrajinske Vlade, tu je rok malo duži, do 9. maja."
On se potom zahvalio Ani Brnabić na svemu što je radila dok je bila na funkciji premijerke Srbije i na svim poduhvatima koje je imala i uspesima koje je ostvarila u toku svoja dva mandata.

O predstojećim izborima

Miloš Vučević se osvrnuo i na predstojeće izbore, koji će se održati 2. juna.

"Nadam se da će građani voditi računa, što se nas tiče, naši kandadti će da vode takvu kampanju, da naša evantualna pobeda nije naš trofej, već naša obaveza.

Politika je dužnost izabranih da služe građanima i verujem da ćemo biti posvećeni našim sugrađanima.

Pravimo bolje saobraćajnice, mostove, pruge...Zbog naših građana. Razvijeni gradovi su sigurnost da će plate i penzije da rastu.

Kada pričamo o Ekspu, to je novi motor za ekonosmki razvoj Srbije. Raduje nas velika politička konkurencija. Maske su pale, isti su vam izborni uslovi. Sve će da se vidi, sviće nova zora.

Kako god građani budu glasali, za nas će to biti svetinja. Raduje nas činjenica da su oni sebe proglasili favoritima, a mi ćemo se boriti," rekao je on.

Nakon njega na ovu temu oglasila i Ana Brnabić.

"Sasvim jasno je bilo da je zahtev opozicije da izbori budu 2. juna.

Kada sam ja pitala tokom dijaloga, kako je moguće da se dogovorimo, ako stalno menjate zahteve. Kada smo zaključili sve te razgovore, odlučili smo da izbori budu 2. juna. To je bio apsolutno zahtev opozicije. I pored mog eksplicitnog pitanja 'Zašto vam se žuri?', oni su rekli da će tako sprečiti migraciju birača," rekla je ona.

"Ja sam insistirala da se formira Radno telo, oni su to odbili i tražili da se zakonski formira neka komisija od nekih stručnjaka dvotrećinskom većinom u parlamentu. Posle dva sata sastnka, ubeđivanjanja da nešto mogu da urade odmah, oni nisu hteli. Na kraju sam ja rekla 'Menjajte zakon' " zaključila je Brnabić.

Podsetimo, sednici su prisustvovali Ana Brnabić, Miloš Vučević, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Darija Kisić Tepavčević, Maja Gojković i drugi funkcioneri stranke.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: