Svet 0

30.04.2024.

9:05

Odobreno je: Ili dogovor ili napad

Načelnik štaba Izraelskih odbambenih snaga (IDF) Herzi Halevi odobrio je u ponedeljak konačne planove za vojnu operaciju u gradu Rafa i u izbegličkim kampovima u Pojasu Gaze, piše portal Ynet njuz.

Izvor: Tanjug

Odobreno je: Ili dogovor ili napad
Profimedia/Israel Defense Forces / Handout via SIPA PRESS

Podeli:

Ne navodeći izvor te informacije, sajt tvrdi da se izraelski tenkovi nalaze na granici Gaze i da su spremni da počnu operaciju kojom Izrael želi da iskoreni militantnu grupu Hamas, prenosi Tajms of Izrael.

Kako se navodi, plan za invaziju se sastoji iz više faza, a invazija može biti obustavljena ili odložena u slučaju napretka u razgovorima o taocima koje drži Hamas.

Portal takođe tvrdi da će u naredna dva do tri dana biti ili postignut dogovor o taocima ili će kopnena operacija Izraela otpočeti.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: