Hitrou zatvara jednu pistu

Najveći aerodrom u Velikoj Britaniji i jedno od čvorišta svetskog vazdušnog saobraćaja Hitrou zatvara jednu od dve piste i obustaviće aktivnosti na terminalima.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.04.2020.

20:02

Hitrou zatvara jednu pistu
Foto: Depositphotos, rixipix

Aerodrom će ostati otvoren kako bi se omogućilo dopremanje medicinske opreme i prehrambenih namirnica u Veliku Britaniju i omogućio transport Britanaca iz inostranstva, navodi se u saopštenju Hitroua.

"Naš zadatak je da ostanemo otvoreni i da sigurno funkcionišemo", dodaje se u saopštenju i precizira da će mere smanjenja aktivnosti Hitroua omogućiti i smanjenje troškova aerodroma tokom krize.

U tom cilju, aerodrom od danas "prelazi na operacije na samo jednoj pisti" za sletanje i uzletanje, a "naredih nedelja se privremeno prebacuju sve aktivnosti vezane za putnike sa terminala 3 i 4 na terminale 2 i 5", saopštio je Hitrou.

Prema saopštenju od petka, Hitrou je zabeležio pad prometa od 75 odsto zbog pandemije koronavirusa. I ostali aerodromi u Velikoj Britaniji su takođe smanjili aktivnosti, a manjim aerodromima preti bankrotstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: