Visoki napon 6

29.04.2024.

16:15

Električni automobil pregazio posetioce na sajmu u Kini VIDEO

Po pravilu, sa napretkom tehnologije poboljšava se i bezbednost učesnika u saobraćaju, ali ponekad se klasična rešenja čine daleko boljim.

Izvor: Index.hr, B92

Električni automobil pregazio posetioce na sajmu u Kini VIDEO
Printscreen/Youtube

Podeli:

Jedan od primera za to je sistem startovanja motora bez ključa, koji ponekad može dovesti do opasne situacije. Dodajte na sve ovo izuzetno okretan i tih električni pogon i gomilu ljudi i nezgoda samo je pitanje vremena.

Upravo to se dogodilo na Međunarodnoj izložbi novih energetskih vozila u Nanjingu.

Na događaju koji se održao prošlog meseca, Zeekr je izložio automobil Extreme Krypton X, koji je zbog nepoštovanja bezbednosnih pravila u jednom trenutku počeo nekontrolisano da se kreće.

Tokom udesa povređeno je pet posetilaca, među kojima i dete, i svi su hospitalizovani.

Prema poslednjim informacijama, do udesa je došlo jer automobil nije bio u tzv. Exhibition režimu. Kako je ključ bio dovoljno blizu automobila, kod jednog od članova osoblja, neko od posetilaca je slučajno aktivirao pogon i automobil je krenuo napred, udarivši nekoliko posetilaca i dva izložena vozila.

Predstavnici proizvođača preuzeli su odgovornost i zvaničnim putem su se izvinili, ističući da će ubuduće biti oprezniji prilikom izlaganja automobila.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: