Cene nekretnina u Dubaiju tonu na nivo iz 2010.

Rastuća pandemija koronavirusa mogla bi da obori cena nekretnina u Dubaiju na nivo iz 2010. godine, upozoravaju analitičari Standard&Pursa, piše Blumberg.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 29.03.2020.

19:20

Cene nekretnina u Dubaiju tonu na nivo iz 2010.
Foto: Depositphotos, vwalakte

"Verujemo da se cene nekretnina približavaju nivoima viđenim na dnu poslednjeg ciklusa u 2010. godini, te su još niže kad se uračuna uticaj inflacije, posebno uzevši u obzir podsticaje za prodaju nekretnina koje nisu planirane", navodi se u izveštaju S&P global rejtingsa.

"Takođe očekujemo negativne trendove zaposlenosti u nekim ključnim sektorima kao što su turizam i maloprodaja, kao i za određena mala i srednja preduzeća, koja bi mogla da izvrše pritisak na potražnju za novim nekretninama."

"Dubai bi se u određenoj fazi mogao suočiti s raširenim trendom zatvaranja kompanija, slična onima u drugim regionima, ili zaustavljanjem radova, uključujući gradilišta, što bi moglo dovesti do kašnjenja u budućim isporukama stambenih nekretnina," prema S&P, prenosi SEEbiz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: