Džejmiju Oliveru uvedena prinudna uprava: Ugroženo hiljadu radnih mesta

U lanac restorana čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera uvedena je danas prinudna uprava, čime je ugroženo više od 1.000 radnih mesta, javlja Rojters

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2019.

13:56

Džejmiju Oliveru uvedena prinudna uprava: Ugroženo hiljadu radnih mesta
Foto: Depositphotos, RogerUtting, 247978400

Revizorsko-konsultantska kuća KPMG je imenovana za prinudnog upravnika u restoranima ove kompanije u Velikoj Britaniji, dok njeno poslovanje međunarodnih franšiza i njen brend "Fitin Kornvol" neće biti pogođeni, navodi se u saopštenju Džejmi Oliver grupe.

"Duboko sam ožalošćen zbog ovog ishoda i želeo bih da se zahvalim svim zaposlenima i našim dobavljačima koji su uložili svoje srce i dušu u ovaj posao tokom više od deset godina”, poručio je Oliver u saopštenju.

Prinudna uprava je, kako dodaje Rojters, uvedena kao vid zaštite od kreditora.

Oliver je 2008. godine osnovao svoj brend elitinih restorana italijanske kuhinje "Džejmis Italijan".

Grupa njegovih restorana uključuje i roštiljnicu "Barbekju" i "Džejmi Olivers diner".

Oliver je poznat po svojim knjigama i TV emisijama "Goli kuvar", koje su se emitovale u više desetina zemalja, kao po svojoj kampanji za zdravije školske obroke. Njegov lanac restorana je poslednja žrtva oštrog trgovinskog okruženja u najužim gradskim jezgrima širom Britanije.
Foto: Depositphotos, PopularImages, 96622880

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: