Ispunjava obećanje: Predsednik prodaje avion, prvi od 60

Iako je tek u subotu održana inauguracija Andresa Manuela Lopesa Obradora, novi meksički predsednik je već počeo da ispunjava svoje prvo obećanje.

Svet

Izvor: B92, Novac.hr, Lea Balenoviæ

Utorak, 04.12.2018.

15:45

Ispunjava obećanje: Predsednik prodaje avion, prvi od 60
Foto: Getty images/Manuel Velasquez

Naime, on prodaje avion svog prethodnika jer je, kako je govorio i tokom kampanje, preterano raskošan.

Reč je o boingu 787-8 drimlajneru koji je vlada 2016. godine kupila za 218 miliona dolara, a nakon što je preuređen za potrebe predsednika, njegova vrednost se povećala na 239 miliona dolara, piše Novac.hr.

"Prodajemo sve avione i helikoptere koje su koristili korumpirani političari", izjavio je Lopez Obrador, što znači da će uz predsednički avion novi predsednik prodati još 60 vladinih aviona i 70 helikoptera.

Obrador je na predsedničkim izborima 1. jula pobedio posle dve neuspešne kandidature i prvi je predsednik još od meksičke revolucije koji je u prvi plan izbio kao protestni lider.

Njegova obećanja o obnovi dobro su odjeknula među biračima kojima je dosta korupcije, sveprisutnog kriminala i bede.

Lopez Obrador je obećao privredni rast, radna mesta i programe socijalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: