Putin obećao šansu: Nemci, dajte savet

Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je značaj malih i srednjih preduzeća i obećao da će manje kompanije dobiti veće šanse.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

19:12

Putin obećao šansu: Nemci, dajte savet
(Foto: Getty images)

Ruski predsednik je govorio na sastanku sa nemačkim poslovnim liderima u Sočiju.

"Mislim da ćete se saglasiti da saradnja naših zemalja ne treba da se ograniči samo na velike projekte. Važan pokretač razvoja moderne ekonomije su mala i srednja preduzeća. U Nemačkoj mali biznis čini više od polovine BDP zemlje“, rekao je Putin.

"To učešće međutim, mnogo je manje u Rusiji, nažalost. Ali smo postavili cilj da do 2030. godine taj udeo bude 30 do 40 odsto“, naglasio je.

Putin je rekao i da je zainteresovan da čuje predloge nemačkih privrednika o tome kako povezati mala i srednja preduzeća.

"Naravno, zainteresovani smo za mišljenje naših stranih partnera... šta generalno otežava poslovanje u Rusiji, koja dodatna podrška države je potrebna našim partnerima iz inostranstva", rekao je on.

Ruski ekonomisti ističu da se mala i srednja preduzeća često suočavaju sa ograničenom domaćom potražnjom, dominacijom velikih ekonomskih i finansijskih struktura u privredi, skupim kreditima i birokratijom.

Putin je više puta naglasio važnost malih i srednjih preduzeća za rusku ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: