Putin presekao: Ko hoće TV mora biti ruski

Zvanični Kremlj je doneo podzakonski akt kojim se uvodi ograničenje državnim preduzećima na kupovinu elektronskih uređaja proizvedenih u inostranstvu.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 01.10.2016.

11:59

Putin presekao: Ko hoće TV mora biti ruski
(Foto: Getty images)

Ta ograničenja se odnose na kupovinu mobilnih telefona, laptopova, tablet računara, kasa i bankomata, a za ruske državne kompanije će važiti i ograničenja na kupovinu LED televizora, tastatura, monitora, skenera i štampača, TV kamera, elektronskih knjiga i još mnogih uređaja koji su se našli na listi od 100 proizvoda.

Restrikcije će se primenjivati jedino kada postoje dva proizvođača iz Rusije ili Evroazijske ekonomske unije (EEU) koja učestvuju u nadmetanju.

"Ako su u nadmetanju prisutna dva učesnika iz Rusije ili EEU, zahtev za kupovinom stranih proizvoda bi trebalo da budu odbačen", navodi se u tom podzakonskom aktu.

Kako navodi RT, jedan elektronski uređaj može biti priznat kao ruski samo ukoliko je proizveden u sklopu ugovora između proizvođača i Rusije, ili ako je proizveden u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: