Austrijanci bi da grade na Dunavu

Predstavnici pokrajine Gornja Austrija zainteresovani su da sa Vladom Srbije rade na realizaciji Strategije Evropske unije za dunavski region.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.07.2014.

13:35

Default images

Odnosno, za unapređenje turističke ponude na toku Dunava, o čemu su u Beogradu razgovarali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić sa sekretarom za privredu i turizam pokrajine Gornja Austrija Mihaelom Štruglom.

Posebna pažnja posvećena je saradnji u oblasti turizma i izgradnji turističke infrastrukture na Dunavu.

Austrijska delegacija je obećala da će ponuditi svoja iskustva iz ove oblasti i poslati eksperte koji bi sa srpskim stručnjacima izradili projekte za razvoj ove privredne grane.

Ljajić je zahvalio Štruglu za pomoć Austrije u realizaciji projekta EU za obnovu Golubačke tvrđave na Dunavu, čija je vrednost 6,6 miliona evra.

On je dodao da će početak radova na rekonstrukciji te tvrđave, koji se očekuju do početka jeseni, biti podstrek za dalja ulaganja evropskih partnera u turističku infrastrukturu Srbije.

Ljajić je pozvao austrijske privrednike iz oblasti hotelijerstva da se uključe u proces privatizacije hotela i banja u Srbiji, čime bi se dodatno unapredila ekonomska saradnja dve zemlje, ali i povećao broj turista iz Austrije.

U saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima se navodi da su zvaničnici tokom susreta su razgovarali o unapređenju političke i ekonomske saradnje Srbije i Austrije, sa posebnim osvrtom na jačanje odnosa sa pokrajinom Gornjom Austrijom.

Vučić je informisao Štrugla o strukturalnim reformama u Srbiji i procesu evropskih integracija. Naglasio je da su investitori iz Gornje Austrije dobrodošli u Srbiju i da će im biti ponudjeni najpovoljiniji uslovi za ulaganja.

Štrugl je izjavio da se u Austriji sa pažnjom prate i nailaze na veliku podršku reforme koje srpska vlada sprovodi. Istakao je da će Austrija u okviru Evropske unije raditi na poboljšanju ugleda Srbije i da će i dalje pružati podršku procesu evropskih integracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: