Planum vodi desetine firmi u Angolu

Građevinsko preduzeće Planum planira da kao podizvođače na ugovorenim poslovima u Angoli angažuje desetinu domaćih preduzeća iz različitih oblasti industrije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2013.

16:35

Default images

Direktor Planuma Ratomir Todorović, koji se pre par dana vretio iza Angole s potpisanim ugovorom o izgradnji vojne bolnice, šest fabrika za lekove i rekonstrukciji vojne avio-baze, vrednim preko milijardu dolara, za Blic kaže da će na tim gradilištima biti posla za brojne domaće firme.

"Da bi to bilo moguće, potrebno je da Srbija sa Angolom potpiše međudržavni sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja i viznom režimu, jer sa turističim vizama ne možete da angažujete radnu snagu iz Srbije u željenom obimu. O tome će se kako nam je rečeno, pregovarati, što je za nas jako važno, kao i spremnost države da nas u delu posla prati i da državnim garancijama podrži preduzća koja angažujemo", kaže Todorović.

On navodi da Planum u Angoli ima svoju mehanizaciju pošto na tom tržištu radi već tri decenije.

"Prebacivanje mašina iz Srbije bi bilo skupo, a za tim i nema potrebe jer sve što vam od opreme treba možete da kupite tamo.Prvi radovi u Angoli trebalo bi da počnu početkom jula, i to u vojnoj avio bazi. Do tada će biti završeno projektovanje za sve objekte, a taj posao je poveren isključiov domaćim stručnjacima i firmama", kaže direktor Planuma.

Rok za završetak svih objekata je četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: