Vučić: Pravićemo rakete za Emirate

Srbija će proizvoditi visokosofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate, izjavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: RTS, Tanjug

Subota, 16.02.2013.

17:02

Default images

Vučić je u izjavi RTS-u, nakon sastanka sa prestolonaslednikom i šefom te države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, rekao da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da sutra na sajmu naoružanja emiratska državna kompanija EARTH i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS.

Predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji koji će, takođe, biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.

Podsetimo, Vučić boravi od 16. do 18. februara u Emiratima, kao gost prestolonaslednika šeika muhameda bin Zajeda al Nahjana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: