Nema ko ni da zaposli

Broj onih koji imaju posao u Srbiji i dalje pada iz meseca u mesec. Prognoze ekonomista upozoravaju da će se armija zaposlenih osipati i tokom sledeće godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

21:04

Default images

Samo tokom oktobra, kako pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, bez plate je ostalo još 457 građana Srbije.

Slično se vidi i u projekcijama Ministarstva finansija i privrede. Prema Fiskalnoj strategiji, sledeće godine broj zaposlenih će biti manji za oko 3.500 manji nego ove.

Stručnjaci okupljeni u Fondaciji za razvoj ekonomske nauke FREN objašnjavaju da će sledeće godine zaposlenost padati, jer će većina delatnosti u zemlji biti u padu. "Privredni rast će biti koncentrisan na automobilskoj industriji, poljoprivredi i proizvodnji naftnih derivata i biće postignut bez nekog dodatnog zapošljavanja",objašnjava Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta i urednik Kvartalnog monitora.

"Kvartalni monitor“ prognozira pad standarda građana tokom 2013. godine i to za dva do tri odsto. To će biti posledica prilagođavanja domaće potrošnje domaćoj proizvodnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: