Dokapitalizacija Unika grupe

Unika grupa uspešno je okončala dokapitalizaciju u gotovini, vrednu 500 miliona evra, čime je njen akcijski kapital povećao vrednost na oko 190,6 miliona.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

13:25

Default images

Po završetku ponude za pravo prečeg upisa Unika je plasirala svih 47.619.048 novih akcija koje su ponuđene u okviru dokapitalizacije, saopštilo je Unika osiguranje u Srbiji.

U okviru ponude za preči upis, postojeći akcionari su mogli da upišu 10 novih akcija za svakih 29 akcija koje već poseduju, a cena prečeg upisa je iznosila 10,50 evra po akciji.

Prinosi iz gotovinske dokapitalizacije trebalo bi da ojačaju izvore kapitala, kao i solventnost Unika grupe i da, zajedno sa planiranim poboljšanjima previđenim u okviru strateškog programa novog pozicioniranja Unika grupe, kao i planiranih priliva u 2013. stvore osnovu za korišćenje šanse za održivi rast, posebno u centralnoj i istočnoj Evropi.

Unika planira da proširi prodajnu mrežu u okviru tog dela Evrope kako bi postakla rast na tom tržištu. Štaviše, rukovodstvo kompanije očekuje mogućnost novih akvizicija, pa samim tim i ekspanziju grupe na postojećim tržištima, pošto će neki konkurenti verovatno početi da se povlače iz centralne i istočne Evrope.

Austrijska grupacija Unika jedan je od vodećih osiguravajućih koncerna u centralnoj i istočnoj Evropi sa uslužnom i prodajnom mrežom na 20 tržišta tog regiona. Unika u Evropi ima 17 miliona zaključenih polisa i 8,1 miliona osiguranika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: