Indeksi nedelju završavaju rastom

Indeksi akcija Beogradske berze, posle pet uzastopnih dana pada, završili su trgovinu u plusu - Belex15 je ojačao 0,68 odsto, a Belexline 0,48 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 26.03.2010.

15:00

Default images

Promet je vredeo 49,82 miliona dinara (499.993 evra). Učešće stranih investitora bilo je oko 33 odsto u ukupnoj i oko 35 u trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija više od 61 a u prodaji devet odsto.

U kontinuiranoj trgovini akcijama rast nešto veći od 15 odsto ubeležio je Napred [NPRD], prioritetna akcija DIN Fabrike duvana [DINNPB] poskupela je malo više od četiri procenta, a obična Univerzal banke [UNBN] gotovo četiri.

Cena Energoprojekta [ENHL], sa A Listinga, povećana je bezmalo dva procenta, a AIK banke [AIKB] procenat i po. Akcijama niške banke trgovalo se za 19,19 miliona dinara.

Gubitnike predvodi Fidelinka [FIDL] padom nešto većim od tri odsto, Imlek [IMLK] je pojevtinio malo više od dva procenta, Simpo [SMPO] i Tigar [TIGR], sa A Listinga, po gotovo dva, a Telefonija [TLFN] procenat i po.

Na kontinuiranom segmentu veći promet ostvaren je i u trgovini akcijama Komercijalne banke [KMBN], sa B Listinga, od 2,86 miliona dinara, kao i Sojaproteina [SJPT], sa A Listinga, od 1,4 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene ponovo je najveći promet realizovan akcijama preduzeća "8. Oktobar" [OKTO], od 6,43 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: