Dinkić: Sprečiti prodaju Brezovice

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić najavio je preduzimanje mera za zaustavljanje privatizacije turističkog kompleksa Brezovica.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.12.2009.

14:01

Default images

Dinkić, koji je i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, je objasnio da je ta privatizacija pokrenuta bez saglasnosti Vlade Srbije i dodao da je Javno preduzeće Skijališta Srbije uložilo oštar protest tim povodom i nagovestio da su uspostavljeni "prvi kontakti".

"Etnička struktura zaposlenih u turističkom kompleksu mora da odgovara etničkoj strukturi stanovništva", kazao je Dinkić i naveo da u turističkom kompleksu rade Srbi iz Štrpca i samo ako bude postignut dogovor Skijališta Srbije će biti spremna da ulažu u razvoj infrastrukture na Brezovici.

U subotu ističe rok od mesec dana koji je odredila Kosovska poverilačka agencija (KPA) odlažući početak privatizacije hotelskog kompleksa "Ineks-ski centra Brezovica".

Kako je ranije rekao sekretar Privredne komore Kosova Slaviša Stanić, zaposleni u tom preduzeću kao i opština Štrpce protive se toj privatizaciji pa je ona odložena do 12. decembra. Privatizacija Ski centra na Brezovici i ranije je bila planirana, ali je država uspela da spreči pokretanje tog procesa.

Jedna od aktivnosti države na tom planu bilo je i osnivanje društva sa ograničenom odgovornošću Ski centar Brezovica, zajedničkog preduzeća Skijalište Srbije i Holding kompanija Fond Ineks-intereksport u restrukturiranju.

Ugovor o osnivanju tog preduzeća potpisan je 8. aprila 2008. godine, a najavljeno je bilo da je cilj osnivanja ovog preduzeća oživljavanje i revitalizacija našeg poznatog planinskog turističkog centra. "Ineks ski-centar Brezovica", pored tri hotela za smeštaj nekoliko hiljada turista, ima i devet žičara, sa stazama do 2.500 metara nadmorske visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: