Jedan šalter za izveštaje

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio je da će od 1. januara 2010. u Srbiji biti uspostavljen jednošalterski sistem za predaju finasijskih izveštaja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

08:17

Default images

Privrednici će od tog datuma sve finansijske izveštaje, umesto na tri mesta, predavati samo Agenciji za privredne registre (APR), rekao je Dinkić na predstavljanju novog informacionog sistema u APR i podsetio da se ti izveštaji trenutno predaju Centru za bonitet Narodne banke Srbije (NBS), Poreskoj upravi i APR.

Dinkić je kazao da je sa NBS dogovoreno da se Centar za bonitet ukine, odnosno suštinski pripoji APR, što će dovesti do značajnog umanjivanja troškova privrede i dodao da je procena da će ti troškovi biti smanjeni za 300 miliona dinara u odnosu u na ovu, ali i prethodne godine.

Ministar je kazao da će od nove godine takodje za odjavljivanje i prijavljivanje radnika biti nadležan samo Republički zavod za zdravstveno osiguranje, umesto na tri mesta kao do sada.

Ta procedura se trenutno obavlja na tri mesta i to u PIO fondu, RZZO fondu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, podsetio je Dinkić, ističući da ukupni troškovi prijavljivanja radnika na ta tri mesta trenutno iznose oko 15 miliona evra, a u proseku se gubi oko 4,5 sata da bi se izvršilo prijavljivanje samo jednog radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: