Kragujevac dobija novi stadion: U planu 19.690 sedišta, investicija vredna 40 miliona evra

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je da će se na mestu fudbalskog stadiona Čika Dača u Kragujevcu graditi novi sa 19.690 sedišta.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2020.

14:51

Kragujevac dobija novi stadion: U planu 19.690 sedišta, investicija vredna 40 miliona evra
Foto: Depositphotos, DarioStudios

Stadion bi trebalo da se prostire na površini od 57.641 m2, a vrednost investcije je 40 miliona evra.

"U naredna dva meseca će se završiti projektovanje i očekujemo da ćemo u drugoj polovni godine moći da najavimo izgradnju stadiona", rekao je Udovičić novinarima u Kragujevcu, prenosi eKapija.
Na pitanje novinara kako će se finansirati izgradnja novog stadiona, Udovičić je rekao da "dok dođemo do tog dela, dobićete tačne informacije u kom procentu će učestvovati lokalna samouprava, Republika i na koji način ćemo sve to završiti". Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene i radi se potpuno novi stadion koji će biti "malo rotiran" u odnosu na poziciju sadašnjeg, zbog standarda UEFA. Nikolić je rekao da projekat novog fudbalskog stadiona automatski "vuče" i drugi koji se odnosi na izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam atletskih traka.

Prema njegovim rečima, sada se za ove namene razmatra lokacija "Tenkodroma" u Kragujevcu.

Avgusta 2019. godine najavljeno je da bi u okviru projekta rekonstrukcije i izgradnje stadiona u Srbiji i kragujevački gradski stadion trebalo da bude rekonstruisan i proširen. Izbor projektanta bio je u toku, a projektni zadatak je obuhvatio proširenje postojećih kapaciteta gledališta i modernizaciju samog stadiona, kako bi se dostigli standardi UEFA za odigravanje međunarodnih utakmica.

Podsetimo, planirana je izgradnja novih stadiona u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, Vranju, Kraljevu, Subotici, kao i u Novom Sadu. Za detaljnije informacije o investcijama u stadione i sportske dvorane u Srbiji pogledajte i INFO-MAPU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: