"Već smo tražili od MUP-a gde može 130km/h"

Resorno ministarstvo već je tražilo od MUP-a da izvrši procenu na kojim deoncama auto-puta može da se poveća brzina sa 120 na 130 kilometara na sat.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.08.2017.

13:41

Foto: Vlada Srbije

“Već smo uputili pismo ministru policije (Nebojši Stefanoviću) i tražimo procenu MUP-a, zbog tehničkih karakteristika i svega što je potrebno”, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

“Očekujemo da na onim deonicama koje su moderne bude povećana brzina. Nema razloga da se to ne uradi budući da imamo moderan auto-put”, rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Kako kaže, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je predložilo da se poveća brzina na auto-putu pošto se mnogo ulaže u auto-puteve.

Imamo na Koridoru 10 određene moderne i nove deonice na kojima može da se poveća brzina na 130 km na sat, a da to ne bude nebezbedno, kao i Koridoru 11, navela je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: