"Sve sam budžete pocepao i vratio ministrima"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi Predlog budžeta za 2017. vlada trebalo da prihvati ove nedelje.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.11.2016.

14:31

Foto: Tanjug

Vučić je istakao i da je sve predloge ministarstava za budžet "pocepao i vratio im na ponovnu izradu", jer nije bio zadovoljan zato što im je rashodna strana bila veća za 100 milijardi dinara.

“Od toga je sve bilo za kapitalne investicije i projekte, a ne mogu da potroše ni 30 odsto od toga”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je objasnio, svake godine kada se pravi budžet, ministarstva dođu sa megalomanskim procenama i niko neće da pokaže da je dobar ministar tako što će da štedi i smanji rashodnu stranu.

“Dobar je onaj ministar koji će da sačuva pare. Ne samo da ih troši, već da donese novac u budžet”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, i dalje postoji problem od oko 16 milijardi dinara, odnosno od oko 140 miliona evra.

“To je i dalje veliki 'gep'. Ne tolik veliki, ozbiljan i problematičan, ali neću dozvoliti ni da on postoji”, rekao je Vučić.

On je dodao da će danas i sutra imati posebne razgovore sa ministrom finansija Dušanom Vujevićem, a da će onda razgovarati sa ministrima na sednici vlade.

“Očekujem da prođe na vladi u toku ove nedelje, pa da onda izađemo pred narodne poslanike”, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: