Srpski kralj mesa sad je i kralj hrvatskih oranica

Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević kaže da je kupovinom dve zadruge u Hrvatskoj postao prvi srpski biznismen koji je u Hrvatskoj ima oranice.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

13:40

Default images
Foto: Thinkstock

Te dve poljoprivredne zadruge, navodi se, imaju 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

"Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević za portal Agrosmart.

Matijević nije želeo da kaže koliko ga je koštalo preuzimanje zadruga "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mestu u Vukovarsko-sremskoj županiji.

Portal Agrosmart je naveo da je Matijević sa oko 27.000 hektara obradive površine i najveći vlasnik oranica u Srbiji.

Matijević je o kupovini tih zadruga pregovarao i pre dve godine, sa većinskim vlasnikom ovih zadruga, biznismenom Enverom Moralićem, ali posao tada nije realizovan.

Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, Matijević je kupio i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu pomenutih zadruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: