Srbija

Sreda, 05.08.2015.

11:11

KG: Opet nevolje, izdaju zakupljenu stanicu

Za zakup autobuskih stanica u Kragujevcu i Topoli stiglo je oko 30 ponuda, a mesečni najma koji je ponuđen iznosi od 300.000 dinara pa do čak 5,6 miliona dinara

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Predstavnici firmi koji su pre samo nekoliko meseci već potpisali ugovore sa "Autosaobraćajem" i Agencijom za privatizaciju o zakupu tih stanica na godinu dana, rekli su da će pravdu potražiti na sudu i da ih sa stanica može pomeriti samo pravosudna odluka.

"Za stanicu u Topoli stiglo je sedam-osam ponuda, a više od 20 za stanicu u Kragujevcu", izjavio je Miroslav Grujić vlasnik firme "Inter turs", članice konzorcijuma koja je zakupila stanicu u Topoli.

Grujić, koji je u ponedeljak 3. avgusta prisustvovao otvaranju ponuda, rekao je da najveći ponuđeni mesečni iznos za plaćanje zakupnine za stanicu u Topoli 620.000 dinara i da je to ponuda aranđelovačke firma "MG Kop".

On je naveo da je za stanicu u Kragujevcu najveći iznos mesečne zakupnine 5,6 miliona dinara i da je reč o firmi "Janjušević".

"Ako je država pravna, ovaj oglas Agencije za privatizaciju o izdavanju u zakup već zakupljenih stanica treba da bude poništen", rekao je Grujić i podsetio da ima ugovor o zakupu na godinu dana.

On je naveo i da je uložio 2,5 miliona dinara u sređivanje stanice, kao i da su mu, kako tvrdi, predstavnici Agencije za privatizaciju rekli "to se zovek rizik poslovanja", kada ih je upitao kako da povrati uloženi novac, kada još uvek čeka dozvolu za rad, i kada se ponovo oglašava poziv za izdavanje u zakup.

"Kada su pre nekoliko meseci objavili oglas o zakupu stanice u Topoli niko se nije javio, a sada kada smo je sredili treba neko da je preuzme. To nećemo da dozvolimo i pravdu za te nezakonite radnje potražićemo na sudu", rekao je Grujić.

I Draško Đuričković direktor firme "Bamiron KG", koja je nedavno na godinu dana zakupila stanicu u Kragujevcu rekao je da se dobrovoljno neće pomeriti sa stanice i da će pravdu potražiti na sudu.

"Imam ugovor o zakupu na godinu dana i odavde se neću pomeriti dok tako sud ne odluči", rekao je Đuričković i podsetio da je zaposlio 38 lica sa tržišta rada.

On je naveo i da je stanicu zakupio za 3,6 miliona dinara na godinu dana, izmirio dugovanja za struju i vodu "Autosaobracjaja" koja su iznosila više od dva miliona dinara, kao i da je uložio značajna sredstva u njeno sređivanje.

Kako je nedavno obrazloženo, Agencija za privatizaciju je u skladu sa zakonom o stečaju raspisala oglas za izdavanje u zakup stanica u Kragujevcu i Topoli, budući da je "Autosaobraćaj" promenio status.

Kada su stanice ovog proleća izdate u zakup "Autosaobraćaj" je bio u restrukturiranju, a mesec-dva kasnije u to preduzeće je uveden stečaj.

Nezvanično se saznaje da će novi zakupci biti poznati za nekoliko dana, kada odbor poverilaca, odluči koja je ponuda najbolja.

Glavna autobuska Stanice u Kragujevcu i Topoli više od godinu i po dana nisu radile zbog štrajka radnika "Autosaobraćaja", zbog čega su se najviše nervirali građani koji putuju, koji su po snegu, kiši i suncu morali na da čekaju autobuse na neadekvatnim stajalištima u blizini tih stanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: