"Prodaja Telekoma u skladu sa zakonom"

Javni pozvi za neobavezujuće ponude za prodaju kapitala Telekoma Srbije je transparentan i u skladu sa zakonom, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

15:59

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Agencija navodi, povodom saopštenja DS o privatizaciji Telekoma, da je iznet niz proizvoljnih i neutemeljenih tvrdnji, kao i da je u skladu sa odlukom Vlade Srbije raspisala javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u postupku prodaje kapitala Telekoma, prodajom akcija u vlasništvu Republike Srbije.

"Treba istaći da je uslove javnog poziva pripremio privatizacioni savetnik - francuska konsultantska kompanija Lazard, koja je izabrana na međunarodnom tenderu, a ne Agencija za privatizaciju, koja u ovom procesu pruža stručno-tehničku podršku", kažu u Agenciji.

Prva faza postupka privatizacije Telekoma Srbije treba da pokaže koje su kompanije zainteresovane za privatizaciju i koliko su spremne da ponude za paket akcija koji je predmet prodaje.

Pošto komisija za sprovođenje postupka utvrdi listu podnosilaca ponuda, Agencija za privatizaciju će u skladu sa Uredbom o uslovima, postupku i načinu sprovođenja prodaje kapitala velikih subjekata privatizacije, metodom javnog prikupljanja ponuda pozvati odabrane ponuđače da učestvuju u drugoj fazi postupka.

Agencija naglašava da se procedura javnog poziva za privatizaciju Telekoma sprovodi u skladu sa važećim zakonima i podzakonskim aktima, u potpunosti transparentno i u skladu sa svim profesionalnim pravilima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: